Pfalzerwald-Wernersberg 1
Donderdag 13 september 2007 's middags om 15.00 vertrokken richting pension Trifelsblick in Wernersberg. Na aankomst om 21.00 uur nog een heerlijke maaltijd genoten. Lekkere gerechten tegen een vriendelijke prijs.
De volgende ochtend naar een parkeerplaats tussen Ruppertsweiler en Lemberg aan de rechterkant van de weg. Het plan was een rondwandeling te maken over Ruppertsfels (1), Burg Lemberg en Rotenberg via Rodalbtal terug naar de parkeerplaats.Voor volledige beschrijving ga naar Rundwanderung 8

                                                                                     Ruppertsfels

Helaas slecht gemarkeerde wandeling. Dus nadat we Ruppertsfels hadden bereikt, die we niet konden beklimmen wegens herstelwerkzaamheden aan de trap, zijn we fout gelopen waardoor we weer bijna op het startpunt uitkwamen. Vervolgens een wilde doorsteek gemaakt naar het zuiden om zo weer op de route terug te komen, wat maar gedeeltelijk lukte. Uiteindelijk kwamen we in Lemberg waar we vanaf de parkeerplaats een rondwandeling hebben gemaakt naar Hermansruhe en naar de Rabenfelsen.

Lemberg vanaf Hermansruhe en vanaf de Rabenfels

      
Hierna hebben we de aanvankelijke route gevolgd, links langs Burg Lemberg, langs de begraafplaats het dorp in,  linksaf de weg afgelopen door Lemberg richting Sportplatz en dan rechtsaf richting Rotenberg. (2)
Bij de Rotenbergfels aangekomen naar rechts om via de kam (kammweg) verder te lopen.

 

Rotenbergfelsen

Na Gottfriedsruhe, het laatste uitzichtspunt op 414 m waren de markeringen naar het Waldhaus Drei Buchen weer lastig te vinden. Maar het lukte toch om via Keimskreuz (kruis ter herdenking van een door een stroper doodgeschoten boswachter) het Waldhaus (3) te bereiken. Hier genoten we van een 1/2 liter bier terwijl een groep Duitsers ons vergastte op nagesynchroniseerde liederen.
Na dit intermezzo vervolgden wij onze weg via het Rodalbtal en Lemberg terug naar de auto. We hadden er 8 uur op zitten.

Rodalbtal

terug