28 t.m.31 mei 2014 - Schwartzwald - Schluchtensteig
Op dinsdag 27 mei 's middags met Alexander vertrokken richting Todtmoos in het Schwartzwald. Om 21.10 aangekomen in hotel Maien. De keuken bleek zojuist gesloten en er was nog geen droge boterham te krijgen. Na een biertje werden we de lobby in gedirigeerd. Bijzonder onvriendelijk en ongastvrij.

De volgende ochtend met bus/trein/bus naar StŁhlingen gereisd, waar we om 11.30 aan de wandel konden en de eerste 27 km van de Schluchtensteig hebben afgelegd. Overnacht in Hotel Gasthof zur Burg in Wutach-Ewattingen. Gastvrije ontvangst, koud bier en een goede maaltijd.

Donderdag 29 mei gewandeld van Wutach naar Lenzkirch-Kappel. Aangekomen in Hotel Sternen kreeg ik van de eigenaresse het verzoek op de mat, schoenen en broek uit te trekken omdat  die te smerig waren om het hotel te betreden. Bijzondere ervaring, maar verder erg in de watten gelegd. Zelfs de broek kreeg ik fris gewassen terug.

Vrijdag 30 mei Van Lenzkirch naar St BlasiŽn gewandeld, via de Schluchtensee. Helaas van de route afgeraakt, en dus maar een alternatieve route gelopen, die ook erg fraai was. In St BlasiŽn na een bezoek aan de kathedraal, overnacht boven een bakkerij, in Hotel Garni Aich. Geen restaurant maar wel een topontbijt.

Zaterdag 31 mei onze laatste etappe gelopen van St BlasiŽn naar Todtmoos, vanwaar met de auto terug naar huis.

Indruk

Schluchtensteig is zeer de moeite waard om een keer te doen, mooie kloven, stevige klimmetjes en een paar mooie uitzichtpunten.

terug                                                                        foto's