2017 - Schiermonnikoog
Dit jaar viel de keus op Schiermonnikoog. Dit tot genoegen van Pé die had ontdekt dat de hoogteverschillen op Schier minimaal waren. 
Vuurtorenpad 20

Op vrijdag 27/10 via Lauwersoog met de boot van 15.45 naar Schiermonnikoog gevaren. Hier aangekomen gingen Sjappo, masterD en de Pé met de bus naar het dorp waar zij 3 fietsen huurden. De Cock en Ratski wandelden naar het Vuurtorenpad waar Sjappo op nr 20 een aardig onderkomen had weten te huren. Rietgedekte woning met 5 slaapkamers en een wiebelige elektrische installatie. Die avond wilden we bij het befaamde Hotel/restaurant van der Werff een hapje eten, maar de wachttijd daar bleek 1 1/2 uur te zijn, wat op onvriendelijke wijze werd medegedeeld. Daarop zochten we een goed heenkomen aan de overkant waar we heerlijk aten bij het door vriendelijk personeel gerunde Hotel/Restaurant Graaf Bernstorff.

 

 

De volgende ochtend na een goed ontbijt met eieren, en spek en één enkel glibberig spiegeleitje, zochten we het Noorderstrand op om een wandeling te maken naar het baken in de Kobbeduinen. Echter door een kleine misrekening liepen we naar een ander baken bij Willemsduin met zicht op de Balg. Er stond een stormachtige wind die we lekker in de rug hadden maar terug...recht van voren. Combinatie met stuivend zand was wat lastig, maar door gedeeltelijk achter de duinen te lopen was het te doen. Al met al een pittige wandeling. Rond 16.30 waren we terug bij het huisje. Die avond zelf een potje gekookt. 

 

 

Dag 2 werd er weer gewandeld. Dit keer door de duinen en het aangrenzende bos naar de Wassermanbunker en begraafplaats Vredenhof. Via de Berkenplas terug naar het dorp. We namen eind van de dag de boot terug, aten nog wat onderweg en sloten hiermee weer een memorabel weekend af. 

  

Schiermonnikoog
terug                                                                    foto's