2 juli 2008 - Hekendorp  12 km                      GPS
A12 afslag 13 Nieuwerbrug, via Waarder, Driebruggen en Hogebrug naar Hekendorp gereden. Daar de auto in een woonwijk geparkeerd en de dijk opgelopen linksaf richting centrum. De brug over de Lange Weidsche Boezem gepasseerd, dan rechtsaf naar de brug over de Hollandse IJssel (tussen huisnr 78 en 80) en over de klapbrug (te bedienen door de knop bij het verkeerslicht in te drukken)

Op de dijk rechts en de eerste brede weg links genomen.( Hoenkoopse Rijweg) Na 500 m rechts de onverharde Tiendweg in. Deze gevolgd tot in Oudewater. Linksaf de weg volgen en na het zwembad rechts en weer links. Een rondje door het centrum gemaakt en doorgelopen naar de Hollandse IJssel.

De Hollandse IJssel gevolgd over het jaagpad aan de rechter zijde tot de klapbrug in Hekendorp.

Indruk

Mooie landelijke wandeling met fraaie uitzichten over de weilanden. Vooral de wandeling over de Tiendweg was de moeite waard. Hoog gras en hier en daar brandnetels maakt het lopen in de korte broek af en toe wel wat onaangenaam. Veel hekjes en op en afstapjes. 

terug                                                                                                                              foto's