2007-Burgsahr

Dit jaar viel de keuze op de Eifel en werd een huisje gehuurd in Burgsahr, 270 km van Utrecht. In het gehucht Burgsahr in het Sahrbachtal ligt het vakantiehuis ''Burgmühle''. Het Sahrbachtal sluit aan op het Ahrtal. Mooie wandelroute die door dit gebied loopt is de in april 2006 geopende Sahrbachweg.

Sahrbachweg (bron: http://www.fewo-bam.de)

Op vrijdag 2/11 om 13.00 vertrokken om, getergd door files, 4 1/2 uur later aan te komen. Een warm welkom door Georg Zavelberg, de eigenaar, was ons deel. Een fles heerlijke Ahrwijn stond voor ons klaar.  Het huisje ligt aan de Sahrbachweg en de eerste dag hebben we dan ook gewandeld vanuit het huisje. Zondag zijn we naar Dümpelfeld gereden en hebben van daaruit gewandeld richting Altenahr.
Vrijdagavond heeft Pé ons verrast met een heerlijk maal en ook de rest van de avond bleef hij ons verrassen. Helaas dit jaar geen triviant, Sjapske had het wijselijk thuisgelaten.   filmpje

De maaltijd: coquilles met wok-spinazie, met sinaasappel, citroen, knoflook, saffraansaus gevolgd door cordon blue van saranoham, hamlap,  corconzola en koreander overgoten met een mosterd-roomsaus waarbij krieltjes met véél bieslook en haricoverts met ontbijtspek. Toe: koffie met bonbon.

De volgende avond hebben we een bezoek gebracht aan restaurant Eifelstube in Binzenbach, waar we (zeer tegen de zin van enkelen onder ons) heen zijn gewandeld.

   Het huisje''Burgmühle
terug                                                                                                               foto's