1997-Bouillon
1997, een memorabel jaar. Pé zette zijn secretaresse aan het werk en zij parkeerde ons een weekend in een blokhut zonder enig comfort in de buurt van Rochehaut. Die avond was er de onvermijdelijke pasta.

Zaterdag werd gewandeld vanuit Bouillon langs de Semois grotendeels via de GR AE. Prachtige wandeling die soms hoog boven, dan weer vlak langs de rivier loopt.  

Die avond werd besloten de maaltijd te genieten in Bouillon waar de keuze viel op een typisch Arden's restaurant La Vieille Ardenne. De Cock kreeg na het nuttigen van een Belgisch biertje geen hap meer door zijn keel, terwijl de rest van het gezelschap zich laafde. Waarschijnlijk omdat de Cock enige keren de frisse lucht opzocht werd de verdwijning van een bronzen beeldje van een everzwijn toegeschreven aan een groepje ollanders die op luidruchtige wijze de maaltijd hadden genoten. Via Pé's creditcard- maatschappij wisten de Belgische koddebijers ons gezelschap te traceren en stuurden vervolgens rechercherend Nederland op ons dak. Na wat vruchteloze ondervragingen van ons Sjaap, Pé en de Cock werd het dossier gesloten. Waarde beeldje: FL 200,-, kosten onderzoek: een veelvoud.

Wij moeten nog eens terug naar La Vieille Ardenne.

Dag twee huurden we mtb's en stelden vast dat afdalen leuker is dan stijgen.

terug