2018 - Bad Honnef
Het 25e weekend, dus een jubileumjaar. Helaas zonder Master D maar dat gaan we nog ruimschoots met m inhalen. De keus viel op das Siebengebirge in Duitsland. In de buurt van Bonn vonden we een huisje op het terrein van de Mucherwiese net buiten Bad Honnef. 
Mucherwiesen

Op vrijdag 09/11 13.30 vertrokken en om 16.15 aangekomen. Vriendelijke ontvangst op deze mooie plek in het Mucherwiesental. Pé kookte een heerlijk maaltje, gehaktbrood, piepertjes, en groente. Ook een mooi dessert viel ons ten deel. Verwennerij ! Zaterdagochtend na een stevig ontbijt aan de wandel richting Löwenburg. Mooie brede paden door een kleurrijk herfstbos. Licht stijgend, dan weer vlak maar erg fraai.  Bij de Löwenburg koffie gedronken met matige appeltaart en droge cheesecake, maar het was ondanks de natte voorspelling nog steeds droog met af en toe een mager zonnetje. Pé vond het welletjes en daalde af richting Mucherwiesen, de rest  had nog energie und Wanderlust....dus vervolgden hun weg via Geisberg, Schallenberg en Milchhauschen en daarna terug in zuidelijke richting naar Mucherwiesen. Totaal ongeveer 24 km

Mucherwiesen naar Löwenburg
Löwenburg naar Mucherwiesen

Zaterdagavond goed gegeten bij  Altes Rathaus in Bad Honnef. Zondag naar Königswinter gereden en geparkeerd net onder Drachenburg. Van hier uit naar Drachenfels gewandeld. Daarna afgedaald richting Rhondorf, in Noord-Oostelijke richting naar Milchhauschen voor een lekkere kop koffie. Vandaar nog een stukje van de Rheinsteig richting Hirschburg en terug naar de parkeerplaats. Het was weer een mooi weekend waarbij er geen spat regen is gevallen ondanks de slechte voorspelling.  

Drachenfels-Milchhauschen-Drachenfels
terug                                                                    foto's